analog-digital-tv.asp

Fra analog til digital TV

Hvad sker der den 1. nov 2009?
Som bekendtgjort mange steder stopper det analoge antenne-signal den 1. november 2009.
Det betyder ikke at alle antenner bliver overflødige, som mange udbydere prøver på at give udtryk for, men derimod at de udsendte signaler fra antennemasterne skifter fra analoge til digitale signaler.

Til levering af signalerne fra antennemasterne har staten valgt firmaet Boxer TV, som allerede opererer i Sverige.
Meningen er at Boxer TV skal være klar til at levere i hele Danmark senest den 1. november 2009, men allerede den 1. februar 2009 var de langt foran tidsplanen, og er startet op i Jylland og en del af Fyn.

I modsætning til de 4 tv-signaler der sendes på det analoge net, forventer Boxer TV at levere 29 tv-signaler fra antennemasterne.
Lige som hos andre udbydere, vil det koste et månedligt beløb at få leveret signalerne fra Boxer TV, men intensionen er at levere mindre og billigere 'pakker'.

Hvis man i dag har et analogt (almindeligt) TV, er der vel ingen der er i tvivl om at man skal have en nodtager til hvert TV, Video eller DVD-optager.
På samme måde er det med digital-TV. Der skal en (digital)modtager til hvert apparat.
Disse modtagere kan købes for ca. 200,00Kr, og er af og til på tilbud hos Netto eller Aldi.
Se også artikel på DIGITALT.TV

De kanaler der i dag modtages gratis på en antenne, vil også i fremtiden være gratis (bortset fra licensen). De bliver bare sendt digitalt i stedet for analogt. Derudover vil DR starte to nye kanaler, som også er gratis, nemlig en børnekanal og en historiekanal. Disse to kanaler vil sende med en komprimering der hedder MPEG4, og de nuværende kanaler sender med MPEG2, men skifter til MPEG4 i 2012.
Derfor er det vigtigt at hvis man anskaffer nyt udstyr (TV - DVD-optager m.v.) skal det kunne modtage MPEG4. Det er ikke nok at producenten hævder at f.eks. en DVD-optager kan indspille/afspille MPEG4.