serdudigitaltv.asp

Ser du digital TV?

De fleste udbydere reklamerer med at du med deres produkt kan modtage digital-TV, og det er da også rigtigt. At du kan modtage det.
Men herefter er det også mange gange slut. Hvis modtageren der leveres f.eks. er en Samsung DS560, som på Viasats hjemmeside, er den der leveres, forbindes den til dit fjernsyn med et SCART kabel, som overfører et analogt signal, og dermed kan man jo godt sige at man modtager digital-TV, men man ser analog-TV. Opløsningen fra denne modtager er PAL 576i. Et digital-TV har 1080i eller 1080p, hvor p er det bedste til hurtige billeder (se artikel hos Flatpanels.dk).
Den modtager MPEG2 format, og mange digitale kanaler, ud over de 4 gratis (DR1 - DR2 - TV2 og DR-Update), bliver sendt i MPEG4 format, så allerede her må der ske en forringelse i Viasats satellit-signal.
Forbindelsen til dit TV sker gennem et SCART-stik og signalet er PAL 576i, så det dit TV modtager er det gamle analoge signal. Også selv om du har et digital-TV? For at overføre et digital-TV signal (MPEG2 eller MPEG4) kræves et HDMI-stik- som ikke er på modtageren.
En anden ting er så, at du med en modtager kan modtage eet signal. Det betyder også at du ikke kan se en udsendelse og optage en anden.

Inden du binder dig til en udbyder i et år, er det vigtigt at læse og forstå deres abonnementsvilkår. F.eks. beskriver Viasat meget grundigt deres rettigheder og dine pligter?
Bl.a. kan Viasat til enhver tid ændre den pakke du har købt, uden at du kan opsige dit abonnement.

Yderligere teknisk info kan findes på Flatpanels.dk.