trojaner.asp

De kendte bruges endnu engang som lokkemad!

Pandas Laboratorier har sporet en masse-udsendelse af mails med sensationelle emnefelter, som søger at sprede trojaneren Downloader.SQV. Kendte som Pamela Anderson, Michael Jackson og Harry Potter bliver brugt til at sprede denne e-mail. Formatet i e-mailen ændrer sig ikke, derimod varierer emnefeltet, men indeholder dog altid en eller anden form for sensationel titel – eksempelvis:

Pamela Anderson divorces in third times!
CIA tortures prisoners!
Harry Potter was purchased by pentkhaus!
Princess Diana ´Could be have been killed by MI6´ - conclusions of experts!

De varierende emner findes også I brødteksten sammen med teksten: “New Video” og et link med ordene ”Download now”. Når en bruger klikker på linket, bliver denne dirigeret til en webside, som inficerer computeren med Downloader.SQV. Denne trojaner downloader så to andre trojanere: Spammer.AGF og KillFiles.BU. Den første er designet til at gensende emails, ved at bruge den inficerede computer som server, mens den anden forhindrer bestemte systemfunktioner i at virke rigtigt.

For at undgå at blive offer for disse skadelige koder råder Pandas laboratorier brugere til ikke at klikke på links i e-mails fra ukendte afsendere samt at have en god sikkerhedsløsning installeret.

Kilde: Panda Security